Reiki

Maak kennis met deze behandelmethode en ontvang een helende Reiki-behandeling!

Wat is reiki?  Reiki is een Japans woord en staat voor REI (Universeel) en KI (Energie) en betekent Universele Energie. Reiki is geen religie of geloof.

Reiki is een helingsmethode die uit Japan komt en dateert van de 19e eeuw. De Japanner Mikao Usui is de grondlegger van wat hijzelf “Usui Reiki Ryoho” noemde. “Ryoho” is Japans voor ‘therapie’. Hij ontwikkelde dit systeem oorspronkelijk als een weg naar geluk, harmonie en spirituele ontwikkeling.

De heling vindt plaats door het eenvoudige proces van handoplegging, waarmee helende energie naar de ontvanger wordt gestuurd. Het is een helingmethode die ontwikkeld is om ons direct in contact te brengen met de vitale energie van het universum.

Deze universele energie vindt zelf haar weg door het lichaam en de geest van de ontvanger. De doorgegeven energie heeft een voedende en harmoniserende werking op energiebanen (nadi’s) en chakra’s.

Het doorgeven van energie oefent een positieve invloed uit op disharmonie in ieder deel van het menselijk wezen. Het heeft een alomvattende harmoniserende uitwerking op mensen, dieren en planten. Reiki wordt toegepast voor klachten op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau, en eveneens ter versterking van gezondheid en welbevinden.

Reiki mag je niet zien als een medische behandeling, maar het vult wel het ganse energiesysteem van de mens aan. Het brengt meer evenwicht en het stimuleert het zelfgenezend proces van de mens. Daarenboven wordt je bewustzijn vergroot en de stress die je ervaart gereduceerd.

Voor wie?
Reiki is eigenlijk voor iedereen. Voor wie wil ontspannen, genieten, bijtanken, het genezingsproces wil bevorderen, pijn verzachten, emotionele steun kan gebruiken, kwalen hebben, kort of lang ziek is.

Reiki kan ondersteunend werken bij andere therapieën.

Bij reiki werkt men door de kleren heen en je ligt neer op een massagetafel.