Reikibehandeling

Reiki healing werd ontwikkeld in 1922 in Japan. Reiki wordt door middel van handoplegging gegeven.

Reiki kan je stress verminderen door een connectie te maken met je spirituele energie en je levenskracht. Je levenskracht gebruikt energiebanen. Die worden chakra’s genoemd. Het is op die energiebanen dat er gewerkt wordt – om healing en gevoelens van welbevinden een handje te helpen.

Er wordt algemeen aangenomen dat dergelijke holistische behandelingen effectief zijn bij het behandelen van fysieke, spirituele, mentale en emotionele problemen.

Wat is een chakra?
Volgens de Oosterse filosofie zijn chakra’s energiebanen waarlangs je universele levensenergie vloeit. Als deze energiebanen geblokkeerd geraken, dan wordt je potentieel om voldoening uit je leven te halen ook geblokkeerd!

Wat kan een chakra blokkeren?
Trauma’s tijdens je kindertijd, beperkingen opgelegd door je (culturele) afkomst, fysieke en emotionele pijn, ongezonde gewoontes, gebrek aan aandacht of teveel aandacht – ieder van ons heeft een bepaalde last te dragen in dit leven!

Hoe voelt een Reiki behandeling?
Dat is voor iedereen anders natuurlijk!  Maar de meeste mensen zullen voelen dat een Reiki behandeling hun fysieke problemen zullen verlichten, en ook hun emoties, zelfvertrouwen en algemeen welbevinden zal bevorderen! Een Reiki behandeling draagt uiteindelijk bij tot een gelukkiger leven. Het is dus niet alleen een therapie, het kan ook je leven veranderen – en veranderingsprocessen mee helpen in gang zetten!